Vrijheidsmaaltijd

5 april 2024

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Het maximum aantal deelnemers is bereikt.

Dank voor uw belangstelling.

Stichting Arjati nodigt u van harte uit voor De Vrijheidsmaaltijd op de Nationale Bevrijdingsdag van 5 mei 2024 in Huis van der Donck, Boschstraat 57, Breda

 

Doel van de dag

Mensen bewust laten worden van vrijheid en onze vrijheid samen vieren.

Presentatie Stichting Thuis - Melvin van Geffen

Thuis in vrijheid

Vaak wordt het thuisfront vergeten. Er zijn mannen en vrouwen die hun gezinnen achterlaten om voor onze vrijheid te gaan strijden. Het thuisfront zwaait hun dierbare(n) uit, maar het is de vraag of hun dierbare nog terugkomt. Daarnaast is het vaak nog de vraag hoe dat deze terugkomt en welke littekens deze oorlog heeft achtergelaten.

De titel is dus tweeledig, we willen graag inzicht geven over het leven van de thuisblijvers en wat vrijheid voor sommigen nu echt betekent.

Voor de vrijheidsmaaltijd hebben we Melvin van Geffen van stichting Thuis uitgenodigd, zie website https://stichting-thuis.nl Stichting Thuis is een initiatief van een partner van een veteraan en is in het leven geroepen recht vanuit haar hart. Waar erkenning & waardering van en naar het thuisfront en dierbare naasten centraal staat. Waar de verbinding in het gezin en tussen de gezinnen de kracht is.

Melvin zal in totaal ongeveer 50 minuten een presentatie geven over zijn werk als ervaringsdeskundige voor arq centrum 45 & het landelijke zorg veteraan, en het werk dat hij met stichting Thuis doet.

Expositie

De locatie zal verder worden aangekleed met een privécollectie van een van onze vrijwilligers. Deze vrijwilliger heeft in de loop der jaren heel veel petten en of baretten, uniformen, boeken en naslag etc. weten te verzamelen van de verschillende onderdelen binnen de krijgsmacht. Stichting Arjati vindt het belangrijk om hen te eren die voor onze vrijheid hebben gestreden, vandaar dat we de vrijheidsmaaltijd op deze manier verder aankleden.

Muziek

Naast de focus op betekenisgeving aan en het eren van onze vrijheid willen we het ook luchtig houden en onze vrijheid vieren. We hebben ervoor gekozen om de avond af te sluiten met een akoestische formatie die een uur muziek gaan maken. Zij spelen onder andere ook Indische liedjes die voor onze gemeenschap belangrijk zijn.

Steun Stichting Arjati
Laatste nieuws
Onze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door:

Stichting Arjati

Jan Willemstraat 9

5103 AD Dongen

info@arjati.nl

Indisch Museum

Joseph Poelaertsstraat 1

4827 EL Breda

indischmuseum@arjati.nl

Volg ons op onze socials

Design en beheer: Banse Project Management