Kookles in het museum

Deelnemers via Stichting MooiWerk

Op maandag 7 augustus werd er een kookles gegeven in het Indisch Museum o.l.v. Mercedes. Zij werd geassisteerd door Lennie, Wil, Ad en Carl. 

Via “Mooi Werk”, de Bredase vrijwilligers organisatie, hadden zich 11 deelnemers opgegeven.  Later voegde een van de organisatoren, Maaike van Mooi Werk zich toe aan de groep. 

Het menu bestond uit: Pangsit, Bami + kip, Mihoen + garnalen, Kroepoek, Pangsit en Atjar (komkommer met zure radijs). 

De mensen werden verdeeld in groepjes. Boven in de vergaderzaal werd de groenten, uien, knoflook  gesneden. Een ander groep was druk bezig met het maken van de pangsit. Een ander clubje hield zich bezig met het maken van mihoen en bami. In de keuken werd kroepoek gebakken. 

Het Indisch Museum zat flink vol. De vrijwilligers (Carl, Lenny, Ad en Wil) gaven intussen informatie aan de groepjes over de geschiedenis van het Indisch Museum. 

Nadat de tafel beneden in het museum gedekt was, is iedereen knus bij elkaar gaan zitten en hebben met elkaar gesmuld van het zelfgemaakte eten. 

Iedereen was enthousiast en ook voor de vrijwilligers van het Indisch Museum was het een geslaagde dag. Voor herhaling vatbaar. 

Door Mercedes Hanegraaf 

Foto's

Stichting Arjati

Jan Willemstraat 9

5103 AD Dongen

info@arjati.nl

Indisch Museum

Joseph Poelaertsstraat 1

4827 EL Breda

indischmuseum@arjati.nl

Volg ons op onze socials

Design en beheer: Banse Project Management