Maand van de Geschiedenis

De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Met het thema Aan het werk! klokken meer dan twintig Bredase organisaties op 1 oktober in om de handen uit de mouwen te steken! Tijdens de Bredase Maand van de Geschiedenis verenigen we de krachten in de stad en zetten we geschiedenis in de spotlights. 

Samen met de Nieuwe Veste, Breda Promotions, De Teruggave, het Stadsarchief Breda en Boekhandel Van Kemenade & Hollaers is Stichting Arjati aan het werk gegaan en hebben zij samen een mooi programma weten te realiseren met als thema:

Aan het werk met ‘koffers’ vol
herinneringen uit Nederlands-Indië’
Van NU naar TOEN

Maand Oktober: Het KNIL, een mo(nu)ment om bij stil te staan.

Deze pop-up expositie geeft een beknopt overzicht van de geschiedenis van het KNIL. In deze expositie gaat het niet alleen om de feitelijke geschiedenis, maar wordt ook aan de hand van 11 persoonlijke verhalen van voormalige soldaten in woord en beeld gebracht hoezeer het KNIL met hun leven verweven is geraakt. Tegelijkertijd is de lange historie van Nederlands-Indië met Breda terug te zien.

Voor meer info klik hier

10 Oktober: Tussen twee vuren

In het boek ‘Tussen twee vuren’ doet Erik Becking filmisch verslag van de avonturen van zijn familie in Indië en Nieuw-Guinea. Hij beschrijft in detail hoe de vredige levens van de families Marks en Becking in Indië wreed worden verstoord als ze te maken krijgen met de Japanse overheersers en later de Indonesische pemuda’s en peloppers, die hen naar het leven staan. 

Voor meer info klik hier

17 Oktober: De Tropenvader

Begin 2020 presenteerde hij zijn nieuwe roman Tropenvader, deels gebaseerd op het het levensverhaal van zijn vader dat zich voor en tijdens WO II in Nederlands-Indie afspeelde. Het laat zich lezen als een deels autobiografisch dubbelportret van een zoon die het leven van zijn vader probeert te reconstrueren.

 

 

30 Oktober: Kind in Indië

Schrijver en onderzoeker Kevin Felter van de Indisch Genealogie Vereniging neemt  u mee naar de periode in het voormalige Nederlands-Indië aan de hand van 30 persoonlijke verhalen.

 

 

 

 

 

 

 

31 Oktober: Kennismakingsworkshop “familieherinneringen”

Shelley Lapré neemt u mee in een workshop “koffers vol herinneringen”, waarbij u kennis maakt met het schilderen met een tjanting en warme batikwas. U kunt uw eigen (hut)koffer meenemen om te bewerken.

Stichting Arjati

Jan Willemstraat 9

5103 AD Dongen

info@arjati.nl

Indisch Museum

Joseph Poelaertsstraat 1

4827 EL Breda

indischmuseum@arjati.nl

Volg ons op onze socials

Design en beheer: Banse Project Management