Walter en Ralph bij ORTS

De Oosterhoutse Radio en Televisie Stichting (ORTS) had aan Dewi van Hoek van Stichting Arjati het verzoek gericht of zij wilde meewerken aan een live uitzending met als (hoofd)onderwerp de Indië Herdenking die op zaterdagmorgen 15 augustus 2020 plaats vond bij het Indië Monument in de tuin van Raffy te Breda.

Dewi kon door al haar drukke werkzaamheden bij de Herdenking en de daarop volgende boekpresentatie in het Indisch Museum geen gevolg geven aan het verzoek van de ORTS. Toen Dewi met de vraag bij mij kwam of ik in haar plaats zou willen gaan heb ik dat eerst aan mijn 19-jarige kleinzoon Ralph den Boer voorgelegd. En Ralph antwoordde direct : “Natuurlijk gaan wij dat doen opa, want dat is weer een kans om iets van de Indische geschiedenis te vertellen!”

De opnamen werden gemaakt op het zgn. “HEMA Plein” in winkelcentrum Arendshof in Oosterhout. Na de hartelijke ontvangst door Hans Dellingwout en korte uitleg over de onderwerpen hebben Ralph en ik de headsets opgezet en na een korte inleiding de vragen van de presentator, Peter de Hoogh,  beantwoord. De antwoorden in het geanimeerde gesprek waren voor zowel Ralph als voor mijzelf “als vanzelfsprekend”. Het was fijn te merken dat de presentator de live uitzending van BredaNu die ochtend had gevolgd en zich goed had voorbereid op het onderwerp.

Natuurlijk hebben Ralph en ik vooraf ook de onderwerpen doorgenomen, maar dan toch ….. Tijdens het interview merk je hoe moeilijk het is om, in een kort tijdsbestek, het publiek de kern van wat je vertellen hebt aan de luisteraar duidelijk te maken. Ook het feit dat het die middag heel warm was in het overdekte winkelcentrum en het, veelal luchtig geklede winkelend publiek, dat vrolijk kwetterend langs kwam en nieuwsgierig naar ons keek maakte het niet makkelijker om de focus te houden.

Maar gelukkig hield Peter de Hoogh ons scherp en hebben Ralph en ik onze – persoonlijke – visie en gevoelens kunnen uiten. Ralph en ik vonden het een eer om deel te mogen nemen aan de uitzending en hopen met onze deelname op een bescheiden wijze te hebben kunnen bijdragen aan het uitdragen van de visie en missie van Arjati!

Het interview met Walter en Ralph is hieronder te beluisteren.

https://www.arjati.nl/wp-content/uploads/2020/09/OVOZ-15.08.2020-Int-W.-Kessels-R.-den-Boer-2-4.mp3

Stichting Arjati

Jan Willemstraat 9

5103 AD Dongen

info@arjati.nl

Indisch Museum

Joseph Poelaertsstraat 1

4827 EL Breda

indischmuseum@arjati.nl

Volg ons op onze socials

Design en beheer: Banse Project Management