Dat hebben jullie goed gedaan

'Dat hebben jullie goed gedaan!'

Met trots is op 9 december 2017 door Stichting Arjati het Indisch Museum aan de J. Poelaertstraat 1 in Breda geopend.  Om 12.00 uur werd begonnen met een selamatan als ‘zegening’van het museum.

Hierbij waren vrijwilligers van Arjati en Raffy aanwezig. Dankzij vele vrijwilligers is het gelukt om het museum op tijd klaar te hebben. Ze hebben getimmerd, geverfd en allerlei zware en lichte klusjes gedaan.

Daarna kon gestart worden met de inrichting. Nog een hele klus, want dan blijkt hoeveel spullen Arjati in haar bezit heeft. En ook daarvoor hadden we onze mannen hard nodig! Ongelooflijk wat een werk zij verzet hebben.

Met trots konden we dus om 15.00 uur openen. Het stroomde al meteen vol met familie, vrienden, bekenden en ook veel geïnteresseerden in het Indisch erfgoed en de verhalen erom heen. Het was leuk om te zien dat de leeftijden van de bezoekers zeer divers was. De geluiden die we hoorden waren allemaal positief en er werd veel gepraat en hier en daar kwamen de emoties naar boven. Wat het meest werd gehoord waren uitspraken als ‘het is alsof ik thuiskom’ en bij het lezen van de panelen ‘.. dat wist ik niet …’ en ‘ik kom een andere keer terug als het rustiger is’.

En dat terug komen hebben verschillende mensen al gedaan. Rustig de panelen bekijken en lezen, met een vrijwilliger praten, praten en nog eens praten. Want met veel geduld staan de vrijwilligers de bezoekers te woord. Dankzij een vaste groep vrijwilligers is mogelijk dat het museum ruime openingstijden hanteert en wel van dinsdag tot en met vrijdag tussen 11.00 uur – 16.00 uur.

Afgelopen vrijdag 22 december kwam er een Indië veteraan over de vloer om te kijken hoe en wat het allemaal neer gezet was. Hij knikte tevreden en zei ‘dat hebben jullie goed gedaan’. Een compliment waar we kippenvel van kregen.

Wilt u een kijkje komen nemen in het museum u bent van harte welkom.

Houdt u er rekening mee dat het Indisch Museum van 25 december tot en met 1 januari gesloten is.

Vanaf dinsdag 2 januari 2018 heten wij u weer van harte welkom.

Foto's

Stichting Arjati

Jan Willemstraat 9

5103 AD Dongen

info@arjati.nl

Indisch Museum

Joseph Poelaertsstraat 1

4827 EL Breda

indischmuseum@arjati.nl

Volg ons op onze socials

Design en beheer: Banse Project Management