Een Indisch Museum in Breda

Een Indisch Museum in Breda

Zaterdag 9 december a.s. is het zover. Dan gaat een lang gekoesterde wens van Magda Wallenburg, voorzitter van Stichting Arjati in vervulling en opent Stichting Arjati voor de eerste keer de deuren van een Indisch Museum in Breda. Een aantal weken flink klussen door vrijwilligers, waarbij ook de vrije weekenden opgegeven werden, heeft tot een prachtig resultaat geleid.

Een mooie plek waar het Nederlands-Indisch cultuur erfgoed bewaard wordt en gevonden kan worden, zodat de geschiedenis van Nederlands-Indië doorgegeven kan worden aan het nageslacht van de Indische Nederlanders en aan iedereen die hierin geïnteresseerd is.

De opening draagt een informeel karakter en wordt gehouden tussen 15.00 uur – 18.00 uur. Wij heten u van harte welkom om een kijkje te komen nemen. In het voorjaar van 2018 zal het museum officieel geopend worden. De datum van de officiële opening zal via de website van Arjati bekend worden gemaakt.

Vanaf 11 december is het museum van maandag tot en met vrijdag geopend van 11.00 uur – 16.00 uur en op afspraak. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mailt u dan naar indischmuseum@arjati.nl

Het adres van het Indisch Museum is J. Poelaertstraat 1 te Breda.

Het Indisch Museum is  mogelijk gemaakt door Stichting Woonzorgcentrum Raffy, die de ruimte waarin het museum is gehuisvest, beschikbaar heeft gesteld.

Stichting Arjati

Jan Willemstraat 9

5103 AD Dongen

info@arjati.nl

Indisch Museum

Joseph Poelaertsstraat 1

4827 EL Breda

indischmuseum@arjati.nl

Volg ons op onze socials

Design en beheer: Banse Project Management