Kick-off Bredase Maand van de Geschiedenis

Op zaterdag 28 september was de Kick-off van de Bredase Maand van de Geschiedenis.

Het thema van dit jaar is Echt nep en ook tijdens de Kick-off werd er invulling gegeven aan dit thema.

Allereerst was daar Luuk van de Ven met zijn alter ego Emily Salvia. Op een leuke en luchtige manier wist Emily alles aan elkaar te praten en hier en daar nog wat te improviseren. Vooral toen Emily in gesprek ging met de vegetarische slager en er op de achtergrond vegetarische kip werd gebakken, ging Emily als host van haar variant van Life and Cooking aan de slag.

Dichter, schrijver en theatermaker Ellen Deckwitz hield een voordracht over feiten en fabels en wist dit te doen aan de hand van haar familieweekend. Ze sloot haar voordracht af met de woorden wees nieuwsgierig.

Wat het publiek niet wist, iedereen in het publiek was deelnemer van een quiz. Samen met Marike de Nobel, wethouder van o.a. cultuur, erfgoed en diversiteit en inclusie, presenteerde Emily een quiz Nep of Echt. Alle aanwezigen hadden onder hun stoel een bordje gekregen met aan de ene kant Echt en aan de andere kant Nep. Als er een stelling werd voorgelezen dan kon men aangeven of dit Echt is, of Nep. Emily en Marieke wisten dit zo leuk te doen dat er plannen werden gemaakt voor een quiz in de toekomst.

Uiteraard was ook de stadsdichter aanwezig om zijn licht op de Maand van de Geschiedenis en de stad Breda te schijnen. Een aantal bezienswaardigheden, waaronder de poort in het Spanjaardsgat moesten het ontgelden.

Na afloop was er nog een borrel en kon je met het schilderij op de foto wat zo geliefd is bij bruiloften, het Las Lanzas schilderij in het stadshuis. Uiteraard ben ik ook nog even op de foto gegaan.

Dank aan de organisatoren van de Bredase Maand van de Geschiedenis

Dank aan de organisatoren van de Bredase Maand van de Geschiedenis voor het samenstellen van het programma en de mogelijkheden die jullie hiermee creëren voor alle culturele en Erfgoed organisaties in Breda.

Dank aan: De nieuwe Veste, Stadsarchief Breda, Stedelijk museum Breda voor deze mooie middag en het mooie programma in Breda.

Benieuwd naar het programma van de Bredase Maand van de Geschiedenis?

Op deze website kunt u het programma van de Bredase Maand van de Geschiedenis bekijken.

Indische salon 13 oktober

 

Stichting Arjati organiseert ook een activiteit tijdens de Maand van de Geschiedenis. Komt u ook?


Voor meer informatie en kaartverkoop, ga naar deze site

Stichting Arjati

Jan Willemenstraat 9

5103 AD Dongen

info@arjati.nl

Indisch Museum

Joseph Poelaertsstraat 1

4827 EL Breda

indischmuseum@arjati.nl

Volg ons op onze socials

Design en beheer: Banse Project Management