Van 13 september t/m 3 november 2024 is de stad Breda opnieuw een levensgroot canvas die de fotografie een extra dimensie geeft. Voor de expositie van dit jaar heeft de organisatie van BredaPhoto Stichting Arjati gevraagd om een Indisch verhaal. Hiervoor zijn de gebroeders Carli gevraagd om input, hieronder het verhaal van Arthur en Rob Carli:
Pa Carli maakte in 1960 muziek met zijn band in de Gertrudislaan 4 te Prinsenbeek op de zondagmiddagen.
Als jongen van 12 jaar zat ik ook in de huiskamer te luisteren, evenals broer Rob van 10 jaar.
In1961 gaf ik pa aan dat ik ook wel wilde drummen.
Ik moest maar eerst blokfluit leren spelen om noten te kunnen lezen. Dit was geen succes.
Dan toch maar drumles van Pa op drumstel van zijn band.
Rob wilde graag gitaar spelen en kreeg ook les van Pa.
Overbuurjongen Jack van Gurp wilde ook wel gitaar spelen en kreeg ook les van Pa.
Maar we hadden nog een bassist nodig. Twee huizen verder woonde de Indische familie Mulder en een van die jongens speelde ook op gitaar maar besloot te gaan bassen op de stringbas van de band van Pa.
De muziek die we destijds maakten was van The Shadows en The Ventures, dus instrumentale nummers, die werden gebruikt als Indorock.
Na 2 jaar repeteren gingen we onder de naam “The GMC’S” (Onze achternamen :(van)Gurp, Mulder en Carli) meedoen aan talentenjachten. Zie een van de eerste optredens destijds in Parochiehuis te Prinsenbeek, ergens 1962, (foto 1).
In 1963 werd de stringbas vervangen door een zelfgemaakte basgitaar zie foto stadsarchief. Arthur inmiddels 15 jaar en Rob 13 jaar.
13 juni 2024, interview gehad thuis van Pien Rosmalen van Stadsarchief Breda die vroeg om een foto uit de jaren 60, zie boven foto stadsarchief.
Na vertrek van bassist Anton Mulder ben ik gaan bassen en is jongere broer Don gaan drummen. Toen onder de naam “The Jards” (foto 2).
The Jards deden ook mee aan beat festivals. (Foto 4 -1966)
Arthur Carli