Tentoonstelling bij Stichting Thuis

Op zaterdag 7 september organiseerde Stichting Thuis haar 2e Familiedag. Deze stichting staat voor het thuisfront van en met veteranen, militairen en alle overige beroepen en is gevestigd in Heerhugowaard. Deze familiedag werd gehouden in Cool kunst & cultuur in Heerhugowaard.

Stichting Arjati was hierbij uitgenodigd met een mooie en uitgebreide tentoonstelling van Guus van Geffen als vrijwilliger van Arjati, geholpen door Ernst Breuer, secretaris van Arjati. Het KNIL (Koninklijk Nederlands Indisch Leger) stond hierbij centraal en in het bijzonder de familiegeschiedenis van de familie van Geffen, waarvan de vader in het KNIL diende. Guus als zoon en Melvin als kleinzoon hadden in de tentoonstelling ook een eigen plaats gekregen. Daarnaast zijn ook de familieverhalen van vrijwilligers van Arjati en veteranen getoond.

vlnr: Melvin van Geffen, Danyella van Geffen, John Does en Symen Schouten

De stichting Thuis is opgericht door Danyella en Melvin van Geffen,samen met Symen Schouten.  

Tijdens de familiedag werden er o.a. speeches gehouden door de wethouder van de gemeente Heerhugowaard, John Does, die refereerde aan de nauwe samenwerking als gemeente met stichting Thuis.

 

De familiedag werd geopend door een  lied genaamd: ‘Ik kan je niet missen’. Het lied werd live gezongen door een jong meisje en dat kwam wel even binnen bij menigeen. Een mooie start van een goed verzorgde en mooie familiedag.

Naast een woord van welkom door Danyella als voorzitter, waren er ook speeches van de wethouder. Een verpleegkundige vertelde haar levensverhaal over de tijd in dienst van defensie, waarbij ze heftige dingen meemaakte en hoe ze uiteindelijk in het burgerleven haar plek zocht.

De stichting Anjer gaf een uitleg over haar organisatie en doelstelling. Er was ook entertainment door de ijsverkopers van Loopinggood, die een show maakten en hun lekkere ijs aan de klanten uitdeelden. Het was weer een goed verzorgde en geslaagde dag waarin men elkaar kon ontmoeten en waarbij ervaringen konden worden gedeeld. Een groot compliment aan Danyelle, Melvin en Symen.

Steun Stichting Arjati
Laatste nieuws
Onze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door:

Stichting Arjati

Jan Willemenstraat 9

5103 AD Dongen

info@arjati.nl

Indisch Museum

Joseph Poelaertsstraat 1

4827 EL Breda

indischmuseum@arjati.nl

Volg ons op onze socials

Design en beheer: Banse Project Management