Connect your Roots

Zaterdag, 8 juni  j.l., werd het evenement "Connect your roots" gehouden in de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen (HLD) te Breda.

Bij de vele stands – onder meer van MyHeritage en CBG/Centrum voor familiegeschiedenis – kon allerlei informatie worden verkregen m.b.t. familieonderzoek. Met deskundige hulp, adviezen en workshops over familieopstellingen, verhalen schrijven en stamboomonderzoek, konden bezoekers zich verdiepen in de eigen familiegeschiedenis.  

Stichting Arjati/ Indisch Museum “Selamanya di dalam hatiku” was aanwezig met een stand. Bezoekers van onze stand waren bijzonder geïnteresseerd in de kampboeken en namenlijsten. 

Dat ook voor de Indische gemeenschap de wetenschap: waar jij en je voorouders vandaan komen, heel belangrijk is, bleek wel uit de vele bezoekers, die we mochten ontvangen. 

Vaak komen er familiegeheimen boven water. Bijvoorbeeld wanneer blijkt dat je vader je vader niet is of dat je meer broers en zussen hebt dan je wist. Of dat je bent opgroeid in een gezin, waar je oudere broer een vriendin had waar jij uit bent geboren, en je door je grootmoeder bent opgevoed als haar kind. Zo zijn er vele verhalen, vaak afgedaan met: ‘Sudah laat maar, niet praten over deze’. 

HLD beschikt over de grootste genealogische databank ter wereld.  

Het was een interessante en vaak ook emotionele bijeenkomst, waar we ons als Stichting/Indisch Museum goed hebben kunnen presenteren. Bij het artikel in de krant was zelfs een foto van onze stand afgedrukt.

Ellen van Nispen 

Steun Stichting Arjati
Laatste nieuws
Onze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door:

Stichting Arjati

Jan Willemstraat 9

5103 AD Dongen

info@arjati.nl

Indisch Museum

Joseph Poelaertsstraat 1

4827 EL Breda

indischmuseum@arjati.nl

Volg ons op onze socials

Design en beheer: Banse Project Management