Communication Challenge

Communication Challenge Avans Hogeschool

Regelmatig kijk ik op de website van Mooiwerk Breda, hier staan vaak hele leuke activiteiten en of cursussen op. Deze keer stond er ook een advertentie op waarin je jouw stichting kon aanmelden voor hulpvragen met betrekking tot social media (website, promotiemateriaal, Facebook en Instagram). Ik heb stichting Arjati toen ook aangemeld en aangegeven dat onze website een oppoetsbeurt kon gebruiken en dat we graag jongeren willen bereiken, immers we willen heel graag overdragen. Zo gezegd zo gedaan en warempel, stichting Arjati werd geselecteerd! 

In de eerste week van september ben ik samen met Carel Banse naar de Avans gegaan om daar de eerstejaars studenten te ontmoeten die voor ons aan de slag zouden gaan. Dit was een erg leuke ontmoeting waarbij maar weer eens duidelijk werd waarom het zo belangrijk is wat stichting Arjati doet, er was een student die wist wie de Indische Nederlanders zijn. 

Na een korte introductie van stichting Arjati en de kennismaking kwamen de studenten naar ons museum. Daar hebben we een toelichting gegeven over de locatie en het verhaal van ons museum. Een van de groepen heeft toen nog een leuk filmpje gemaakt over ons museum. Deze ontvangen we nog. 

De studenten zijn in totaal 8 weken voor ons aan de slag gegaan en de twee groepen (de groep werd opgesplitst) hebben hele leuke producten voor ons weten te maken. Er is een podcast opgeleverd, er zijn mooie flyers gemaakt, frames voor onze Instagram zijn er gemaakt en jawel, ze hebben een heel leuk spel weten te maken voor de gastlessen. Dit alles werd aan ons gepresenteerd op 4 november waarbij de groepen ook beoordeeld zouden worden. Zowel de studenten, als Carel en ik hebben genoten van de samenwerking en zijn erg blij met het eindresultaat! 

Binnenkort hopen wij alles te integreren op onze social media accounts. 

Door Dewi van Hoek 

Foto's

Stichting Arjati

Jan Willemstraat 9

5103 AD Dongen

info@arjati.nl

Indisch Museum

Joseph Poelaertsstraat 1

4827 EL Breda

indischmuseum@arjati.nl

Volg ons op onze socials

Design en beheer: Banse Project Management