Programma Indische Verhalen

Met het programma Indische Verhalen was er in het jaar 2022 minimaal één activiteit per maand, waarbij aandacht was voor het Nederlands-Indisch erfgoed. De samenwerking binnen dit programma van het Stedelijk Museum Breda, Chassé Theater en Chassé Cinema, De Nieuwe Veste Bibliotheek en Stichting Arjati maakte het mogelijk om een zeer divers programma neer te zetten. Een blik op de algemene webpagina Indische Verhalen laat zien hoe divers het programma is geweest en nog steeds is. Want de komende weken kunt u nog genieten van de volgende activiteiten. Zien wij u daar ook?

Huiskamer van Teteringen

Dinsdag 22 november |  15.00 – 16.00 uur | ’t Web, Zuringveld 1, Teteringen | Toegang gratis

Het geschenkboek van de jaarlijkse leescampagne Nederland Leest Mevrouw mijn Moeder van Yvonne Keuls gaat over een familie met Indische roots. Ellen van Nispen, van Stichting Arjati en beheerder Indisch Museum Breda, geeft een inleiding. Renée Fokke vertelt haar persoonlijke verhaal hoe zij als kind samen met haar moeder het Jappenkamp overleefd heeft en in 1946 vertrok naar Nederland.

Books on Tour

Donderdag 24 november | Theaterzaal Nieuwe Veste, Molenstraat 6, Breda | €12,50 ; €10,00 (studenten en CJP) | Online kaartverkoop of aan de balie bij Nieuwe Veste of Boekhandel Van Kemenade & Hollaers

Presentator Diederik Samwel ontvangt Dido Michielsen, auteur van de bestseller Lichter dan ik waarvan het vervolg Engel en kinnari eind oktober verschijnt. De andere gast is schrijver en scenarist Gustaaf Peek. Samwel gaat met beide auteurs en met het publiek in gesprek over hun Indische afkomst en identiteit en de manier waarop die een rol spelen in hun boeken. Ook Spoken word kunstenaar Amara van der Elst (20) is deze avond van de partij.

Senang; een zoektocht naar mijn Indische identiteit

Zondag 27 november | 14.00 uur | Theaterzaal Nieuwe Veste, Molenstraat 6 | Toegang gratis, reserveren via Eventbrite

Senang - Een zoektocht naar mijn Indische identiteit

In Senang onderzoekt Storm Boender zijn eigen Indische achtergrond.

Hij duikt met het publiek in de geschiedenis van Nederlands-Indië, hij stuit op vragen en gevoeligheden en zoekt herkenning in de Indische cultuur. Wat betekent het om derde generatie Indische-Nederlander te zijn?

Suni en Indisch Zwijgen met nagesprek

Woensdag 30 november | 19.15 uur | Chassé Cinema, Claudius Prinsenlaan 8, Breda | € 7,50 ; €10,00 (studenten, CJP, Bredapas) reserveren via Chassé Theater

Charlene Vodegel gaat na de film in gesprek met makers Juliette Dominicus en Sven Peetoom.

Suni en Indisch zwijgen zijn films die allebei dat wat onbesproken blijft, proberen open te breken en zich uitspreken over onderwerpen waar een taboe op ligt. We zien krachtige vrouwen van in de twintig, zowel op beeld als achter de camera, die de confrontatie met moeilijke thema’s niet schuwen.

Stichting Arjati

Jan Willemstraat 9

5103 AD Dongen

info@arjati.nl

Indisch Museum

Joseph Poelaertsstraat 1

4827 EL Breda

indischmuseum@arjati.nl

Volg ons op onze socials

Design en beheer: Banse Project Management