Nina Bobo: Joop

De afgelopen weken vonden de repetities van Nina Bobo: Joop plaats. Helaas werden wij in de laatste weken en ook de afgelopen dagen getroffen door coronabesmettingen in het team. Om deze reden kunnen we op dit moment de voorstelling niet afmaken en niet in première gaan komend weekend.

De try-outs op 10 en 11 maart in Breda en de voorstellingen op 12 en 13 maart in Den Haag komen te vervallen en worden verplaatst naar een later moment.

We proberen u zo snel mogelijk te informeren over deze nieuwe datum. Wij hopen op uw begrip.

————————————-Nina Bobo: Joop verplaatst ————————————–

Als tweede deel in de Nina Bobo-trilogie van regisseur en schrijver Koen Verheijden wordt vrijdag 11 maart 2022 de voorstelling Nina Bobo: Joop door theatergezelschap De Passant opgevoerd in Podium Bloos.

 

Na het indrukwekkende eerste deel Nina Bobo, over zijn Indische oma Saartje, probeert Koen opnieuw grip te krijgen op het verhaal van zijn voorouders. Dit keer volgt hij zijn opa Joop in zijn zoektocht, waarin hij probeert om de derde generatie Indische Nederlanders een stem te geven in deze veelomvattende koloniale geschiedenis.

De trilogie wordt in 2023 afgesloten met een theatrale reflectie op zijn Indonesische betovergrootmoeder Siepa.

NINA BOBO: JOOP

De voorstelling gaat over de geschiedenis van voormalig Nederlands-Indië, vanuit het perspectief van de derde generatie. Joop is hoofdpersonage in de voorstelling en de opa van Koen. Tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog van Indonesië was hij onderdeel van het KNIL. Joop kwam getraumatiseerd terug in Nederland.

 

Tijdens de voorstelling blikken zijn kleinkinderen terug op zijn leven. Ze vragen zich af wat zijn daden betekenen voor hun eigen identiteit en of ze zelf ook tot dat soort daden in staat zouden zijn. Ze vragen zich af waarom er nog steeds oorlogen plaatsvinden, terwijl we inmiddels echt wel weten dat een oorlog alleen maar slachtoffers kent.

Koen Verheijden als derde generatie Indische Nederlander stelt zijn familiegeschiedenis centraal om op het verleden te reflecteren. Wil je samen met het theatergezelschap verder in gaan op de thematiek van deze voorstelling en misschien wel reflecteren op een eigen stukje familiegeschiedenis? Na afloop bieden zij daartoe volop gelegenheid.

De voorstelling Nina Bobo: Joop wordt opgevoerd bij Podium Bloos, Speelhuislaan 153, 4815 CD Breda op vrijdag 11 maart van 20.00 uur – 21.30 uur.

Entree: 10,00 euro (exclusief 0,85 euro servicekosten)

Meer informatie over kaartverkoop klik hier

Speciale aanbieding:

Met 50% korting naar de voorstelling? Voer dan de actiecode NINA8680 in bij je bestelling.

Stichting Arjati

Jan Willemstraat 9

5103 AD Dongen

info@arjati.nl

Indisch Museum

Joseph Poelaertsstraat 1

4827 EL Breda

indischmuseum@arjati.nl

Volg ons op onze socials

Design en beheer: Banse Project Management