10 Jaar Stichting Arjati

Met trots presenteert Stichting Arjati haar jubileumuitgave, 10 jaar herdenken bij het Indië-monument in Breda. Vele verhalen en gedichten zijn de afgelopen tien jaar tijdens de herdenking op 15 augustus bij het Indië-monument in Breda voorgedragen. Verhalen van hen die de oorlog hebben meegemaakt; verhalen over hoe de oorlog nog steeds een rol speelt in het leven van familie. In deze jubileumuitgave zijn toespraken en historische context, geschreven door Sammy van Lieshout, gebundeld om de voordrachten beter te kunnen begrijpen.
Zelf heb ik lange tijd gedaan alsof dit verhaal mij niet aanging. Het is het verhaal van iemand anders. Bij de voorbereiding van vandaag kwam het besef dat het niet mijn eigen ervaring is, maar wel deel uitmaakt van mijn leven. Mijn ontdekking van gisteren zorgt ervoor dat ik steeds weer mijn best zal doen om het vandaag te begrijpen. Vooral het vandaag van hen die niet meer goed kunnen vertellen hoe gisteren was. Jeanny Vreeswijk-Manusiwa

Pa had na deze reis zijn haatgevoelens en nachtmerries vaarwel kunnen zeggen. “Haat maakt mensen ziek”, was zijn overtuiging. “Wat in Japan was gebeurd kan ik niet vergeten, maar vergeven kan ik wel.” Ron Meijer

Na de capitulatie van Japan dacht mijn moeder dat het vrede werd. Ze vertelde het ons en beloofde dat we nooit meer narigheid zouden krijgen. De werkelijkheid was anders! Tine Meelhuysen

Graag hadden wij deze jubileumuitgave op 15 augustus 2020 na de Indiëherdenking aan een groot publiek willen presenteren. Helaas hebben wij zowel de Indiëherdenking als deze boekpresentatie vanwege de coronamaatregelen anders moeten organiseren. Besloten is om na de Indiëherdenking, die bij uitzondering dit keer in de ochtend wordt gehouden, de boekpresentatie verspreid over de dag in het Indisch Museum te houden. Aan de Burgemeester van Breda de heer Paul Depla, die ook bij de Indiëherdenking aanwezig zal zijn, wordt het allereerste exemplaar overhandigd. Daarna is eenieder, die aan deze jubileumuitgave heeft meegewerkt, uitgenodigd om als dank voor hun bijdrage een exemplaar van dit bijzondere boek in ontvangst te nemen.

Ben je geïnteresseerd om dit boek te kopen? De verkoopprijs bedraagt 12,50 euro en je kunt op de volgende manieren het boek in je bezit krijgen.

  1. Tijdens de expositie De Vergeten Oorlog in het bedrijfsrestaurant Kruithuis van de Teruggave van 17 augustus tot en met 28 augustus. .
  2. Bij het Indisch Museum volgens afspraak via email:  indischmuseum@arjati.nl Of  telefonisch en via whatsapp: secretariaat Indisch Museum Ellen van Nispen: 06-28546890. Dit geldt zo lang de coronamaatregelen gelden. Wanneer deze voorbij zijn, gelden de reguliere openingstijden van het Indisch Museum.
  3. Verzending per post. De kosten bedragen 12,50 euro plus 5,00 euro verzendkosten. Gelieve dit bedrag over te maken op bank-rekeningnummer NL82RABO0134668723 ten name van Stichting Arjati in Breda. Bij kenmerk: naam en verzendadres.
  4. Door vriend te worden van Stichting Arjati voor 25 euro per jaar. Als welkomstcadeau ontvang je ons jubileumboek. Wil je vriend worden van Stichting Arjati, stuur dan een mail aan vrienden@arjati.nl Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Door het kopen van dit boek heb je niet alleen een prachtig boek in huis, maar steun je ook de activiteiten van Stichting Arjati. Dank je wel.

Steun Stichting Arjati
Laatste nieuws
Onze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door:

Stichting Arjati

Jan Willemstraat 9

5103 AD Dongen

info@arjati.nl

Indisch Museum

Joseph Poelaertsstraat 1

4827 EL Breda

indischmuseum@arjati.nl

Volg ons op onze socials

Design en beheer: Banse Project Management