Stamboomcafe Indische Roots

Iedere derde woensdag van de maand organiseert Stadsarchief Breda een stamboomcafé samen met de collega’s van de Nederlandse Genealogische Vereniging. Specialisten, zeker als het gaat om stamboomonderzoek in Breda en omstreken. Dus ben je nieuwsgierig naar je familiegeschiedenis? Wil je weten waar je vandaan komt? Of kom je niet verder met je onderzoek? Loop gerust binnen, we staan voor je klaar. Samen met Stichting Arjati hebben we dit keer de Indisch Genealogische Vereniging uitgenodigd.

De Indische Genealogische Vereniging werd opgericht in 1988. De initiatiefnemers hadden hun belangstelling voor de eigen Indische familiegeschiedenis gemeen, maar konden met hun vragen over genealogisch onderzoek naar Europese families in de voormalige Nederlandse koloniën niet altijd terecht bij de bestaande landelijke instellingen op genealogisch gebied. Daarom werd besloten tot het oprichten van een onafhankelijke vereniging, die op een grondige wijze bezig wil zijn met Indisch genealogisch onderzoek.

Tijdens het café toont de IGV de mogelijkheden om te zoeken naar Indische voorouders of familieleden die hier zijn verbleven. Ze doet dat aan de hand van speurtochten van de eigen leden. De genealogievereniging richt zich voornamelijk op de koloniën in de Oost en in mindere mate in de West. Er komen verschillende thema’s aan bod, zoals het achterhalen van Inlandse en Chinese voorouders en het nut van DNA-onderzoek voor mensen met een Indische achtergrond. Er wordt ook uitgebreid stilgestaan bij de oral history: de verhalen van Indische ouderen. Juist deze verhalen leggen vaak de basis van het Indisch stamboomonderzoek. En bovendien: het zijn verhalen die verteld moeten blijven worden.

De presentatie zal worden gegeven door Kevin Felter, bestuurslid IGV.

Stichting Arjati zet zich in voor behoud en overdracht van het Indisch Cultureel Erfgoed in Breda.

Praktische informatie

Het stamboomcafé vindt plaats bij Stadsarchief Breda, Parade 10 in Breda – ingang via Keizerstraat. Inloop vanaf 13.30 uur, de presentatie start om 14.00 uur. De toegang is gratis.

Steun Stichting Arjati
Laatste nieuws
Onze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door:

Stichting Arjati

Jan Willemstraat 9

5103 AD Dongen

info@arjati.nl

Indisch Museum

Joseph Poelaertsstraat 1

4827 EL Breda

indischmuseum@arjati.nl

Volg ons op onze socials

Design en beheer: Banse Project Management