Lustrumfeest Stichting Arjati

Dinsdag 7 mei 2009 is de officiële oprichtingsdatum van Stichting Arjati. Dit hebben wij op donderdag 9 mei 2019 met onze vrijwilligers gevierd met de nodige hapjes en drankjes.

Het werd een bijzondere avond, want naast de viering van het 10 jaar bestaan van onze stichting, werd ook ik als voorzitter van Stichting Arjati in het zonnetje gezet. Totaal onverwachts moest ik naar voren komen en werd ik zo erg verwend, dat ik er gewoon verlegen van werd. Wat voel ik me toch bevoorrecht dat ik voorzitter mag zijn van zo’n grote groep betrokken vrijwilligers.

We begonnen het lustrumfeest met een korte terugblik op 10 jaar Arjati. Gestart met een kleine groep vrijwilligers en inmiddels uitgegroeid tot 40 actieve vrijwilligers, die ieder een eigen rol binnen de stichting heeft. Tijdens deze avond hadden we speciaal aandacht voor een aantal vrijwilligers die zich van het begin af aan hebben ingezet voor Arjati, maar door leeftijd of andere omstandigheden hun vrijwilligerswerk niet meer kunnen voortzetten. Zij hebben van ons een certificaat ontvangen met daarnaast de titel VIP vrijwilliger. Een titel waarbij men als vrijwilliger alleen nog maar hoeft te genieten.

Alle andere vrijwilligers kregen natuurlijk ook een bedankje, dat persoonlijk door Charlene gemaakt was. Het cadeautje werd dan ook met veel plezier ontvangen. Verder werd de avond ingekleurd door een voorproefje van de Brindoquiz, ontwikkeld door Dewi en Charlene.

Charlene schrijft hier het volgende over.

Hoe leuk is het om interactief onze ‘Indo’ kennis te testen. Daarom nodigen wij jullie uit om hieraan mee te doen tijdens het Brindofestival van Stichting Arjati op 25 mei.

Afgelopen week tijdens de besloten viering van het lustrum 10 jaar stichting Arjati hebben Dewi en Charlene een voorproefje gedraaid met de Indoquiz  samen met de vrijwilligers. Dit is met veel enthousiasme ontvangen. Soms was het even diep graven om naar het juiste antwoord te zoeken, en soms zat het al op het puntje van de tong.  Ook werden de vrijwilligers verrast met een paar antwoorden, en werden hiermee getriggerd door de informatie weer opnieuw op te zoeken. Al met al onze Indokennis heeft weer een boost gekregen zowel bij jong en oud.

Een variatie van onderwerpen komen aan bod, muziek, geschiedenis, Indische namen, de taal, weet u het allemaal?

Kom allen, schrijf het in je agenda en schuif aan bij de Indoquiz. Het start om 18.00 uur. Neemt u eerst liever een hapje eten om met volle energie de quiz te beginnen, of neemt u liever eerst deel aan de quiz, en als alle spanning verdwenen is, dan begint de trek te komen voor een hapje eten. Geniet ervan, heb plezier en doe je ding op het Brindofestival, de deur staat zeker niet op een kier.

En je ding doen …. dat kan zeker op het Brindofestival.

Van 13.00 uur – 20.00 uur is er live muziek van bevriende muzikanten, die speciaal voor het Brindofestival in unieke samenstellingen spelen. Het avondgedeelte wordt door de Rocking Teens ingevuld, die tijdens de Indische Winter in de Mezz voor een uitzinnig publiek heeft gespeeld. Tussen de optredens door is er ruimte voor andere vormen van overdracht van Indisch erfgoed.

Daarnaast kunt u culinair genieten van Indisch en Moluks eten, kunnen kinderen zich laten schminken en kunnen oud en jong zich creatief uitleven met o.a. een workshop ketupat maken. Voor het informatieve gedeelte zorgen de gastvrouwen en gastheren van het Indisch Museum, selamanya di dalam hatiku, die tonen waar het Indisch Museum voor staat en laat de werkgroep herdenking van Stichting Arjati 10 jaar herdenken bij het Indië monument in Breda zien.

Wilt u niet met lege handen naar huis, dan kunt u een kijkje nemen bij onze 2e hands boekentafel, waar u tussen diverse Indisch en Moluks gerelateerde leesboeken en historisch materiaal kunt snuffelen. Misschien zit daar iets voor u tussen. Of doe gewoon mee met de Brindoquiz, wie weet gaat u wel met één van de prijzen naar huis.

Stichting Arjati deelt haar lustrumfeest graag met iedereen. De toegang is dan ook gratis. Selamat datang!

Magda Wallenburg

Het Brindofestival wordt gehouden in Buurthuis Toma, Wieringenstraat 60 Breda.

Foto's

Steun Stichting Arjati
Laatste nieuws
Onze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door:

Stichting Arjati

Jan Willemstraat 9

5103 AD Dongen

info@arjati.nl

Indisch Museum

Joseph Poelaertsstraat 1

4827 EL Breda

indischmuseum@arjati.nl

Volg ons op onze socials

Design en beheer: Banse Project Management