Met NLDoet de klus geklaard!

Vrijdag 9 maart jl. was voor Stichting Arjati de dag dat zij samen met vrijwilligers van NLDoet de voor- en achtertuin van het Indisch Museum in Breda weer toonbaar zou gaan maken. Een spannende dag, want zou het ons lukken om de klus te klaren. Het weer was ons in ieder geval goed gezind. Het was droog en de zon liet zich van haar beste kant zien. Eigenlijk heerlijk weer om in de tuin aan de slag te gaan.

’s Ochtends om 7.00 uur werden de stenen en het ophoogzand gebracht om de voortuin te kunnen betegelen.

 

Vrijwilligers van Arjati waren op tijd aanwezig om de NLDoet vrijwilligers gastvrij te kunnen ontvangen. En om 09.00 uur waren alle vrijwilligers er al en na een korte kennismaking en uitleg van de dag kon er begonnen worden. De NLDoet vrijwilligers stonden te trappelen om te beginnen en eenmaal aan de slag waren ze niet tot rust te manen. Maar bij hard werken, hoort natuurlijk goed eten en drinken. En voor de koffie, rooibosthee en appeltaart wilde iedereen zijn schop, hark of ander tuingereedschap wel even aan de kant leggen. En natuurlijk werd er wat bewaard voor de mannen en jongens die af en aan naar de stort reden om aanhangers met overbodige grond af te voeren.

 

Hoe mooi om te zien, hoe snel mensen die elkaar niet kennen door middel van een gezamenlijke activiteit elkaar zo snel kunnen vinden. Heel de dag door werd door iedereen dan ook een positieve vibe gevoeld.

Terwijl de vrijwilligers hard in de tuin aan het werk waren, werd er binnenshuis ook hard gewerkt aan de middagmaaltijd. De groenten van de gado-gado werden zorgvuldig bereid en natuurlijk moesten ook de staartjes van de taugé er af.

 

De saté werd gesponsord door Gebroeders Joosen uit Teteringen, waarvoor onze hartelijke dank. We hebben genoten van de middagmaaltijd en het gaf weer voldoende energie om de middag weer vol goede moed aan de slag te gaan.

 

 

De achtertuin was als eerste moestuin klaar en zag er keurig uit. Echter een van de NLDoet vrijwilligers wilde de tuin wat opvrolijken, ging even met een andere vrijwilliger weg en kwam later terug met bakken vol viooltjes om ze vervolgens in de tuin te planten met een prachtig bloemenperkje als resultaat.  Een prachtig geschenk van deze vrijwilligers. Dank jullie wel!

Zo tegen 16.00 uur was het meeste werk gedaan en moest de voortuin alleen nog betegeld worden. Dit werkje zal door een andere vrijwilliger  van Arjati later in het weekend opgepakt worden. Met trots kunnen we zeggen dat deze NLDoet dag voor ons allemaal een geslaagde dag is geweest. Tijdens de officiële opening van het Indisch Museum op 17 maart a.s. zullen velen van het resultaat genieten. Dank jullie wel allemaal en wie weet tot ziens.

 

Ook onze sponsors dank jullie wel:

Snackbar Gebroeders Joosen, De Vliert Sierbestrating en Tuinhout, Stichting Wzc Raffy en last but not least het Oranjefonds.  

Stichting Arjati

Jan Willemstraat 9

5103 AD Dongen

info@arjati.nl

Indisch Museum

Joseph Poelaertsstraat 1

4827 EL Breda

indischmuseum@arjati.nl

Volg ons op onze socials

Design en beheer: Banse Project Management