Websites

Klik op de link of op de foto om op de originele website te komen. Wij zijn erg benieuwd naar uw reacties op onderstaande websites. Vindt u dat uw website ook thuishoort op deze pagina, stuur dan een mail naar info@arjati.nl

 

Kamparchieven

Afbeelding2De informatie op deze website is in hoofdzaak ontleend aan de tweedelige Geïllustreerde atlas van de Japanse kampen in Nederlands-Indië 1942-1945 van J. van Dulm, W.J. Krijgsveld, H.J. Legemaate, H.A.M. Liesker en G. Weijers. Daarnaast is dankbaar gebruik gemaakt van de Geïllustreerde atlas van de Bersiapkampen in Nederlands-Indië 1945-1947 (2009) van H. Beekhuis, H.Th. Bussemaker, A.A. Lutter en P.M. de Haas en van de websites van H. Beekhuis. Daarmee is geput uit de resultaten van jarenlang onderzoek door ex-geïnterneerden, waaraan vele andere ex-geïnterneerden hebben bijgedragen.

 

Stichting Noord Sumatra Documentatie

kaart-sumatra

De Stichting Noord Sumatra Documentatie is op 30 december 1986 opgericht met het doel het verzamelde originele materiaal over het leven van de burgers van Noord Sumatra (Sumatra’s Oostkust, Tapanoeli en Atjeh) tijdens de Japanse bezetting te publiceren in een serie boeken, waarin de verzamelde dagboeken (ongeveer honderd) integraal worden weergegeven samen met tekeningen, foto’s, Japanse dagorders, kampkrantjes en andere authentieke bronnen uit de interneringstijd.

Naast zijn inzet voor De Stichting Noord Sumatra Documentatie is de heer Bert Oudenhoven  vrijwilliger voor Stichting Arjati.