Tentoonstellingen

Klik op de link of op de foto om op de originele website te komen. Wij zijn erg benieuwd naar uw reacties op onderstaande tentoonstellingen.

 

Het  verhaal van Indië in het Indisch Herinneringscentrum Bronbeek.

het-verhaal-van-indie-logo

deel 1

het-verhaal-van-indie-logo

deel 2

De overzichtstentoonstelling vertelt het Verhaal van Indië in het Nederlands en Engels. In het trappenhuis en de hal van het hoofdgebouw staan 15 en 17 augustus 1945 centraal: de capitulatie van Japan en het uitroepen van de onafhankelijkheid van Indonesië.

De overzichtstentoonstelling is de komende 10 jaar te bezichtigen. Toegangsprijs voor volwassenen 6 euro, jongeren tot 18 jaar 3 euro.

 

Check In

kusntbus

Bezoekers aan de Check In bus krijgen allereerst een film te zien. In de film ondervragen vier kleinkinderen hun grootouders over verschillende thema’s. Een van de grootouders is de heer Bouwens, een Indische bewoner van woonzorgcentrum Raffy. MeneerBouwens vertelt zijn kleinzoon Graham over de Jappenkampen en samen leggen ze bloemen bij het Indië monument in de tuin van Raffy. Check In is gericht op scholen en organisaties die met ouderen werken. Scholen die mee willen doen aan Check In krijgen een lespakket dat bestaat uit drie lessen. Vijf kunstenaars – een edelsmid, een beeldhouwer, een textielkunstenares, een autonoom kunstenaar en een illustratief kunstenaar – lieten zich inspireren door deze gesprekken en maakten een kunstwerk vanuit hun eigen discipline. De kunstwerken zijn tentoongesteld in de bus en vertellen op hun eigen manier de verhalen van de grootouders en de kleinkinderen.

 

Vergeten Oorlog

vergeten-oorlog-bieb

Een overzichtstentoonstelling van de oorlog in Nederlands Indië, de Bersiap en de onafhankelijkheidsstrijd.

De tentoonstelling heeft in de maand augustus 2010 in de Centrale Bibliotheek en in 2013 in Bibliotheek Brabantpark in Breda gestaan. De tentoonstelling werd goed bezocht. Scholen, gemeenschapshuizen, bibliotheken e.a. die interesse tonen om aan de hand van deze tentoonstelling een stuk geschiedenis van Nederlands Indië te laten zien, kunnen contact opnemen met Stichting Arjati via info@arjati.nl